Richtlijnen bibbezoek

Welkom terug!

Waarvoor kan je terecht in de bibliotheek?

Je kan weer zelf je bibmaterialen uit de rekken kiezen maar ergens gaan zitten om te lezen, de catalogus raadplegen of internet gebruiken, kan helaas nog niet.

De 10 coronahuisregels van de bib

 1. Kom binnen via het plein achter JH Korridor, de uitgang is via de Heilaarstraat.
 2. Hou op elk moment 1,5 m afstand tussen jou, andere bezoekers en onze medewerkers, zowel binnen als buiten. Moet je iemand kruisen, doe dit rug aan rug.
 3. Kom zoveel mogelijk alleen. Er mogen maximum 20 bezoekers samen in de bibliotheek aanwezig zijn om een veilige afstand te kunnen garanderen. Kinderen onder de 12 jaar zijn toegelaten samen met een volwassene.
 4. Het dragen van een mondmasker is verplicht.
 5. Ontsmet je handen bij het binnenkomen
 6. Inleveren van materialen niet via de zelfuitleenbalies maar op de boekenkarren aan de inkom of via de inleverbus. Bibliotheekmedewerkers nemen de materialen in op een moment dat de bib gesloten is voor het publiek. Omdat op die manier de ingeleverde materialen nog even op je lidkaart staan, hebben we het maximum aantal stuks per lener verhoogd naar 20. Je mag echter nog steeds maar 10 items per uitleenbeurt meenemen.
 7. Gebruik van een winkelmandje is verplicht. Zo houden wij het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in de bib aanwezig is onder controle.
 8. Wees solidair en hou je bezoek zo kort mogelijk (max. 30 minuten).
 9. Plan je bezoek: zoek thuis je favoriete materialen op in de catalogus en maak er een lijstje van via Mijn Bibliotheek. De catalogus raadplegen in de bib kan op je eigen smartphone of vraag hulp aan de infobalie.
 10. Blijf thuis als je zelf of een huisgenoot mogelijks besmet is met Covid-19.

Hoe maak ik een lijstje van mijn favoriete items?

Een lijstje maken met je favoriete bibliotheekitems kan handig zijn om doelgericht de bibliotheek te bezoeken. Je hebt immers slechts een half uurtje tijd voor een bezoek en je kan de catalogus op de computers in de bibliotheek momenteel niet raadplegen.

Hoe ga je te werk om een lijstje te maken?

 • klik tijdens het zoeken in de catalogus op de 'zet op lijst'-knop om boeken en andere items op een persoonlijk lijstje te bewaren;
 • als je nog niet aangemeld bent, zal je eerst even moeten aanmelden met je Mijn Bibliotheek profiel;
 • heb je nog geen profiel, lees dan hier hoe je een profiel aanmaakt;
 • je kunt een nieuwe lijst maken of een item aan een bestaand lijstje toevoegen;
 • een overzicht van al je lijsten vind je terug door bij je gebruikersnaam in het gebruikersmenu de optie 'lijsten' te kiezen;
 • je kunt een lijstje ook downloaden als pdf of csv als je het op je eigen pc of smartphone wilt bewaren.

 

Hoe weet ik of de materialen aanwezig zijn en waar vind ik ze?

Om te weten of je favoriete bibliotheekitems beschikbaar zijn in de bib van je keuze: 'Hoofdbibliotheek' of 'Vlimmeren' klik je op de knop 'Waar staat het' in de catalogus of scroll naar beneden om de precieze plaatsing en beschikbaarheid in de bib te zien.

Opgelet! Aan de rechterzijde op de detailpagina zie je een indicatie van het aantal beschikbare exemplaren, dit betekent niet altijd dat het item aanwezig is in de hoofdbibliotheek, het kan ook dat het op dit moment alleen beschikbaar is in Vlimmeren.