Poëzieweek 2021

Het is een mooie gewoonte het jaar te beginnen met poëzie. Op donderdag 28 januari start de Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland met Gedichtendag. De week duurt tot en met woensdag 3 februari

Inspiratiepagina

gele banner poëzieweek

 

Poëzieweek is het grootste en meest laagdrempelige initiatief voor poëzie in Nederland en Vlaanderen. Het thema is dit jaar 'Samen'. We leven in tijden van grote verschillen, tegelijkertijd is er ook samenhorigheid en worden er wereldwijd verbindende initiatieven opgezet. Want samen kunnen we veel.

En omdat we de poëzieweek graag samen met jullie vieren hebben we voor al onze bezoekers een mooie poëziekaart klaarliggen. Kom zeker langs en kies je favoriete kaart uit aan de balie.

poeziekaarten
5 poëziekaarten om uit te kiezen

 

Zin in meer poëzie? Kijk hieronder voor inspiratie

Podcasts

Beeldspraak is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel.

Podcast Beeldspraak

De Poëziepodcast wordt gemaakt door Daan Doesborgh met steun van de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA) en Splendor. Elke maand één dichter, met twee gedichten: een van zichzelf en een van iemand anders.

Avatar poëziepodcast