Boek
Nederlands

En nu is het aan ons

Tom Van Grieken (auteur), Jan De Meulemeester (inleider)
Van 'kindsoldaat' tot op de koffie bij de koning: het parcours dat het Vlaams Belang van de verkiezingsnederlaag in 2014 tot de overwinning in 2019 onder leiding van voorzitter Tom Van Grieken aflegde, is opmerkelijk. Die verkiezingswinst van 26 mei 2019 kwam echter niet uit de lucht gevallen. De jaren hieraan voorafgaand worden gekenmerkt door een gevecht tegen het tij in. Maar volharding loont.
Titel
En nu is het aan ons
Auteur
Tom Van Grieken
Inleider
Jan De Meulemeester
Taal
Nederlands
Uitgever
Groningen: Uitgeverij De Blauwe Tijger, 2020
183 p.
ISBN
9789492161888 (paperback)

Over Tom Van Grieken

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Belzie

Tom Jozef Irène Van Grieken (Antwerpen, 7 oktober 1986) is een Belgisch Vlaams-nationalistisch politicus voor het Vlaams Belang.

Levensloop

Van Grieken bracht de eerste tien jaar van zijn leven door in Antwerpen. Later verhuisde hij naar Mortsel. In 2018 besliste hij te verhuizen naar Schoten. Hij studeerde communicatiemanagement aan de Plantijn Hogeschool en was een tijd werkzaam in de reclamesector.

Als scholier blies hij het Nationalistisch JongStudentenVerbond (NJSV) nieuw leven in en bouwde een werking over heel Vlaanderen uit. Ook tijdens zijn verdere studies bleef hij politiek actief. Zo was Van Grieken van 2009 tot 2011 nationaal voorzitter van de Nationalistische Studentenvereniging (NSV!). Onder zijn leiding geraakten verschillende afdelingen erkend aan alle grote universiteiten in Vlaanderen.

Tom Van Grieken werd in 2003 lid van het toenmalige Vlaams Blok. In 2006 werd hij vanop de vijftiende plaats op de …Lees verder op Wikipedia