Dvd
Engels

New Amsterdam. Seizoen 1

Ryan Eggold (acteur)

New Amsterdam. Seizoen 1

Dr. Max Goodwin, de nieuwe medisch directeur van New Amsterdam in New York, gebruikt onconventionele methoden om de zorg, de financiën en naam van het ziekenhuis te verbeteren.
Onderwerp
Ziekenhuizen
Extra onderwerp
Televisieserie, drama
Titel
New Amsterdam. Seizoen 1
Acteur
Ryan Eggold
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2019
6 dvd-video's
Oorspr. opname
2019
Speelduur
ca. 16 uur 5 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083187385

Besprekingen

Amerikaanse ziekenhuisserie met in de hoofdrol Ryan Eggold (The blacklist). De gebeurtenissen spelen zich af in het ziekenhuis New Amsterdam in New York, geïnspireerd op Bellevue Hospital, een openbaar ziekenhuis waar ook onverzekerden behandeld worden. Dr. Goodwin is onlangs benoemd als medisch directeur van New Amsterdam. Zijn taak is om te zorgen voor voldoende en gekwalificeerd personeel, de financiën op orde te brengen en de goede naam van het ziekenhuis te herstellen. Goodwin is briljant, innemend en eigengereid en gebruikt onconventionele methodes om zijn missie te vervullen. Zijn collega´s zijn onder meer hoofd hartchirurgie Floyd Reynolds (Jocko Sims), hoofd spoedeisende hulp Lauren Bloom (Janet Montgomery) en hoofd psychiatrie Iggy Frome (Tyler Labine). Robin Kramer (delagarde.nl) vindt dat de serie weinig toevoegt aan het genre, maar ziet een aardig script, prima acteurs en genoeg vaart: ‘Dr. Max Goodwin is natúúrlijk briljant en het moralisme komt bijna schuimend zijn oren…Lees verder

Over Ryan Eggold

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door watchwithkristin

Ryan James Eggold (Lakewood, 10 augustus 1984) is een Amerikaans acteur.

Aan het begin van zijn carrière had hij voornamelijk gastrollen in televisieseries, waaronder Brothers & Sisters, Veronica Mars en The War at Home. Vanaf 2007 kreeg hij voornamelijk terugkerende rollen in onder andere Entourage, The Young and the Restless en Dirt. Zijn doorbraak kwam in het najaar van 2008, toen hij de rol van Ryan Matthews kreeg in de tienerserie 90210. Hij speelde een aantal jaren de rol van Tom Keen in de serie The Blacklist. Sinds september 2018 speelt hij dokter Max Goodwin in de ziekenhuisserie New Amsterdam.

Filmografie

Films

  • 2018: BlacKkKlansman – Walter Breachway
  • 2016: Lovesong – Leif
  • 2014: The Single Moms Club – Peter
  • 2013: Lucky Them – Lucas Stone
  • 2013: …Lees verder op Wikipedia