Dvd
Engels

Mr. Robot. Seizoen 4.0

Rami Malek (acteur), Christian Slater (acteur)
Programmeur Elliot Anderson heeft zich aangesloten bij het hackerscollectief 'fsociety' van Mr. Robot. Nu krijgt hij te maken met de nasleep van de Five/Nine-hack die grote gevolgen heeft voor de financiële wereld.
Onderwerp
Hacken
Extra onderwerp
misdaad
Titel
Mr. Robot. Seizoen 4.0
Acteur
Rami Malek Christian Slater
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2020
4 dvd-video's
Speelduur
10 uur 14 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083191290

Besprekingen

Vierde en laatste seizoen 4 (2019) van een Amerikaanse tv-serie van Sam Esmail met Rami Malek (Need for speed) en Christian Slater (Interview with the vampire). Overdag is de contactgestoorde Elliot Alderson (Malek) programmeur bij een internetbeveiligingsbedrijf, ‘s nachts zoekt hij op het web naar kwaadwillenden. Op verzoek van een anarchist die zich ‘Mr. Robot’ noemt sluit hij zich aan bij hackerscollectief 'fsociety'. Hun bedoeling is digitaal in te breken bij E Corp, een duistere organisatie die 70 procent van de schulden in de wereld bezit. Seizoen 3 eindige met een cliffhanger, nu krijgt Elliot te maken met de nasleep van de Five/Nine-hack die grote gevolgen heeft voor de financiële wereld. Liza van Lonkhuyzen (Volkskrant 21-1-'16): '(...) Mr. Robot gaat over een actueel thema, namelijk het vermogen van hackers om de boel op stelten te zetten. (...) De gekte van Elliot en de vele openstaande vragen geven het tweede seizoen van Mr. Robot een soms onbehaaglijk hallucinerend karak…Lees verder

Over Rami Malek

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Benavides from Austin, TX

Rami Said Malek (Los Angeles, 12 mei 1981) is een Amerikaans acteur van Egyptische afkomst. Hij speelde onder meer de rol van Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody, waarvoor hij werd bekroond met onder meer een Oscar en Golden Globe. Ook speelde hij farao Ahkmenrah in Night at the Museum, Night at the Museum: Battle of the Smithsonian en Night at the Museum: Secret of the Tomb en vampier Benjamin in The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2. Naast filmrollen en terugkerende personages in televisieseries, had hij gastrollen in onder meer Medium en Gilmore Girls. In 2015 verwierf hij grotere bekendheid als het personage Elliot Alderson in de tv-serie Mr. Robot. Voor deze rol won hij in september 2016 een Emmy Award voor de beste acteur in een drama-serie. In 2017 was hij met de rol van Louis Dega co-star in Papillon.

Persoonlijk