Boek
Nederlands

Lieze & Tine : dochters van de duivel

Marc De Bel (auteur)

Lieze & Tine : dochters van de duivel

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
1968, HET JAAR WAARIN ALLES ANDERS WERD Ook voor Lieze Boeckmans, bijna zestien, die als kerstcadeau van haar oudere broer, Jan de Zwartkijker, een dagboek heeft gekregen. "Om nooit te vergeten dat ze ooit jong, onnozel, naïef en ongelukkig is geweest." In het internaat bij de nonnen is het inderdaad verre van leuk. Gelukkig fleuren de vrolijke en hippe popliedjes uit de Top 40 haar tijdens de w
Titel
Lieze & Tine : dochters van de duivel
Auteur
Marc De Bel
Taal
Nederlands
Parallele titel
Lieze en Tine
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2020
324 p.
ISBN
9789463832359 (hardback)

Besprekingen

Lieze & Tine

In 1968 is Lieze bijna 16. Op kerstdag krijgt ze van haar oudere broer Jan een transistorradiootje en een dagboek cadeau. Dat laatste ‘Om nooit te vergeten dat ze ooit jong, onnozel, naïef en ongelukkig is geweest.’ De eerste maanden lijkt ze inderdaad nog jong, onnozel en naïef. Het internaat bij de nonnen ‘Cœur de Marie’ is niet de meest aangename plek om school te lopen, maar gelukkig zijn er weekends. Weekends waarin ze geniet van hippe popliedjes en de prille relatie met Dirk, een dorpsgenoot met wie ze later op een boerderijtje 'op den buiten' wil gaan wonen, samen met hun kindjes, pony’s, geiten, honden, poezen en kippen. Aan die romantische droom komt snel een eind wanneer de nieuwe onderpastoor, ‘proost van de Roodkapjes’, haar brutaal zwanger maakt. Vanaf dat moment wordt Lieze haar leven door anderen bepaald. Onder het mom ‘Het is voor je eigen bestwil’ brengen haar ouders haar naar het opvangtehuis De Kribbe. Daar breekt een eenzame, wrange tijd aan. De nonnen houden er…Lees verder

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - Stuffie en het geheim van de Kankan-Goeroe (Infodok, 4e druk 1997)
  • 1991 - Nikki Nikk…Lees verder op Wikipedia