Boek
Nederlands

Izzylove helpt!

Manon Sikkel (auteur)
+1
Izzylove helpt!
×
Izzylove helpt! Izzylove helpt!

Izzylove helpt!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Twee jongens vinden mij leuk, wat nu? Hoe krijg ik verkering? IzzyLove beantwoordt vragen over o.a. verkering, vriendschap en school. Met tussendoor een kort verhaal en een spoedcursus flirten. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Izzylove helpt!
Auteur
Manon Sikkel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2020
93 p. : ill.
ISBN
9789024592326 (hardback)

Besprekingen

Bevat een selectie van de populaire Izzy-Love-columns die eerder in de Tina verschenen. Na een grappige inhoudsopgave in de vorm van een stroomdiagram (Heb je een vraag over verliefdheid? Ga naar pagina 6.) volgen allerlei soorten vragen mét nuttige, grappige en praktische antwoorden. Vraag: Mijn vriendin en ik zijn verliefd op dezelfde jongen. Wat nu? Antwoord: (…) spreek af dat geen enkele jongen ooit tussen jou en je vriendin kan komen. Tussen de vragen en antwoorden staat een kort verhaal over Izzy, een spoedcursus flirten en een gelukkigheidstest. De lezer kan enkel een vraag kiezen om te lezen of het boek van voor naar achteren lezen. Het taalgebruik is eigentijds en vlot. De handzame uitgave is vrij sober vormgegeven, op enkele zwart-wittekeningetjes na zijn er geen illustraties opgenomen. Eerder verschenen acht boeken over IzzyLove met verschillende bekroningen en nominaties. Auteur is kinderboekenambassadeur 2019-2021. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Manon Sikkel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Manon Sikkel

Manon Sikkel (1965) is journalist, psycholoog en schrijfster van kinderboeken.

Levensloop

Sikkel bracht haar jeugd door in Hilversum, alwaar ze school liep aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Ze studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze enige tijd aan de London School of Economics.

Als journaliste was en is ze verbonden aan diverse bladen. Naast haar journalistieke activiteiten heeft ze allerlei boeken over uiteenlopende onderwerpen geschreven, zoals over koken, psychologie en interviews. Sinds 2010 legt ze zich vooral toe op het schrijven van kinderboeken. Daarnaast geeft ze les aan de Schrijversvakschool in Amsterdam en is ze columnist van het tijdschrift Tina.

Haar kinderboek Is liefde besmettelijk? door Izzylove is bekroond met de Hotze de Roosprijs 2009 en de Debuutprijs van de Jonge Jury. In 2012 won ze voor het eerst de prijs van de Nederlandse Kinderjury. In 20…Lees verder op Wikipedia