Boek
Nederlands

De zin van reizen

Lonely Planet (auteur)
+1
De zin van reizen
×
De zin van reizen De zin van reizen

De zin van reizen

In de reeks:
Een gids met een verzameling beknopte reiservaringen.
Titel
De zin van reizen
Auteur
Lonely Planet
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Travel goals
Uitgever
Den Haag: ANWB, © 2020
300 p. : ill.
ISBN
9789018047603 (hardback)

Besprekingen

Dit is een verzameling beknopte reiservaringen van reisschrijvers van de Lonely Planet. Ze zijn geselecteerd volgens het criterium ‘meest bijzonder en transformerend’ en ingedeeld in zes doelen die het reizen zinvol kunnen maken. Van soloreizen tot vrijwilligerswerk. De doelen worden kort gemotiveerd. Bovendien staan er per ervaring suggesties waar je het doel kunt bereiken. Lonely Planet journalisten en bloggers hebben deze 120 ervaringen opgesteld. De taal is helder, de inhoud is uiterst beknopt. Geschikt voor toeristen die ter eerste inspiratie willen snacken door de voorbeelden. Bevat een register, er zijn foto’s, illustraties en een aantal overzichtskaartjes.

Over Lonely Planet

CC BY 2.5 - Foto van/door

De originele uploader was JohnnoShadbolt op de Engelstalige Wikipedia

(Originele tekst: John Shadbolt )

De Lonely Planet (Engels voor "Eenzame Planeet") is een reisgids die oorspronkelijk vooral onder rugzaktoeristen grote bekendheid genoot, maar nu ook bij het "grote publiek" bekend is. De gids, die in het Engels geschreven wordt, maar ook vertalingen in andere talen kent, geeft overzichten van bezienswaardigheden en overnachtingsmogelijkheden. Ook worden restaurants, cafés en discotheken beschreven.

Lonely Planet richt zich op allerlei regio's in de wereld, ook van de minder bekende bestemmingen bestaat een Lonely Planet. De Lonely Planet krijgt soms kritiek omdat het de toeristen naar dezelfde bestemmingen zou sturen.

De eerste Lonely Planet-reisgids, Across Asia on the Cheap, werd uitgegeven in 1973. Sindsdien zijn (tot 2004) zo'n 650 boeken in 118 landen uitgegeven. In totaal worden jaarlijks zo'n zes miljoen Lonely Planet-reisgidsen verkocht.

De gids wordt uitgegeven door Lonely Planet Publications, waarvan het hoof…Lees verder op Wikipedia