Boek
Nederlands

Mazzelaar

Benny Baudewyns (auteur)
+1
Mazzelaar
×
Mazzelaar Mazzelaar

Mazzelaar

Benny Baudewyns (auteur)
Genre:
Inspecteur Delcroix en zijn vrouw Inge maken op jacht op een ongrijpbare moordenaar.
Titel
Mazzelaar
Auteur
Benny Baudewyns
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2020
373 p.
ISBN
9789460018527 (paperback)

Besprekingen

Na jaren trouwe dienst bij de Anderlechtse politie heeft inspecteur Delcroix er genoeg van. Hij wil zijn drie maanden onbetaald verlof gebruiken om met zijn vrouw Inge de start van een Bed & Breakfast in het buitenland voor te bereiden. Op de valreep moet hij de diefstal van een geit onderzoeken. Buurman van de onfortuinlijke geiteneigenaar is Theo Vanlancker, een kleurloze ambtenaar bij de dienst Burgerlijke stand van de stad Brussel. Wanneer Delcroix, onder zachte dwang van hoofdinspecteur Leotard, de verdwijning van Chantal Van Eynde onderzoekt, duikt de naam Theo Vanlancker wéér op. Alleen lukt het niet om de man te pakken te krijgen. Vanlancker is een man met twee gezichten. Wanneer blijkt dat Chantal vermoord werd, wordt duidelijk dat Vanlancker een spel speelt waarmee nog andere levens bedreigd worden. Het spoor leidt Delcroix en Inge naar Spanje. ‘Mazzelaar’ is een spannende thriller vol vaart, met veel plotwendingen. De jacht op Vanlancker blijft spannend tot het einde.

Over Benny Baudewyns

Benny Baudewyns (Sint Agatha Berchem, 12 januari 1958) is een Vlaams auteur. Hij schrijft thrillers, misdaadverhalen en toneelstukken (blijspelen).

Baudewyns groeide op in Dilbeek. Van opleiding is hij regent wetenschappen - economie, maar als leerkracht is hij nooit actief geweest. Baudewyns werkt als zelfstandig begrafenisondernemer (derde generatie). Over zijn beroep schreef hij een non-fictieboek “De een zijn dood ... Het leven van een begrafenisondernemer” (2007).

Baudewyns’ thrillers hebben een internationale setting, spelen zich graag af over meerdere generaties en bij voorkeur deels in de Tweede Wereldoorlog. Het zijn complexe plots met interfererende verhaallijnen waarbij complottheorieën en wraak centraal staan.

Baudewyns’ toneelstukken zijn meestal blijspelen geschreven voor lokale amateurtoneelgezelschappen die hij zelf heeft geregisseerd en/of waarin hij zelf heeft geacteerd.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia