Dvd
Nederlands

Mees Kees op kamp

Barbara Bredero (regisseur), Mirjam Oldenhave (naar het werk van), Herman Witkam (componist)

Mees Kees op kamp

Barbara Bredero (regisseur), Mirjam Oldenhave (naar het werk van), Herman Witkam (componist)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
In Mees Kees op Kamp, gebaseerd op het succesvolle boek van Mirjam Oldenhave, volgen we Mees Kees, Tobias en Sep tijdens het kamp met de hele klas. Wanneer de strenge directrice Dreus onverwachts het kamp moet verlaten, krijgt Mees Kees de taak om alles in goede banen te leiden. Maar of dat helemaal goed gaat….
Onderwerp
Schoolreizen, Kamperen
Titel
Mees Kees op kamp
Regisseur
Barbara Bredero
Naar het werk van
Mirjam Oldenhave
Componist
Herman Witkam
Acteur
Willem Voogd Cas Jansen Hannah Hoekstra Sanne Wallis de Vries
Taal
Nederlands
Uitgever
E One, © 2014
1 dvd-video
Speelduur
ca. 78 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8713045240677

Besprekingen

Tweede film over 'Mees Kees', gebaseerd op de populaire boeken van Mirjam Oldenhave en opnieuw geregisseerd door Barbara Bredero. In de hoofdrollen zien we Willem Voogd en Sanne Wallis de Vries terug. Kees is pas negentien jaar oud, is nog voor meester aan het leren en werkt als invaller in groep 6B. Met zijn klas gaat hij 'op kamp' in de duinen, maar de strenge schooldirecteur Dreus wil dat het een leerzame en goed georganiseerde werkweek wordt. Wanneer zij door haar rug gaat, staat Kees er alleen voor. Tobias, Sep en de andere kinderen proberen hem zo goed mogelijk te helpen, maar toch gaat er het één en ander mis... Dana Linssen (NRC 11-12-'13): '(...) alles wat al bekend is wordt nog wat dikker aangezet. (...)' Pauline Kleijer (Volkskrant 12-12-'13): '(...) een rechttoe rechtaan verteld drama, met soms wat karikaturale personages en stramme dialogen. Die houterigheid heeft ook zo zijn charmes. (...) Het is knap hoe Mees Kees op kamp in al zijn eenvoud ook weet te ontroeren. (...)'…Lees verder

Over Barbara Bredero

Barbara Bredero is een Nederlandse filmregisseur, onder andere bekend van de Mees Kees-films, Dikkertje Dap en Taal is zeg maar echt mijn ding. Ze leerde het filmvak in de praktijk. Na haar studie Theater- Film/Televisiewetenschappen werkte ze onder andere met Heddy Honigmann, Theo van Gogh, Rita Horst, Ruud van Hemert en Johan Nijenhuis.

Daarna begon ze zelf te regisseren, aanvankelijk voor tv-series zoals Meiden van De Wit, Westenwind, Floor Faber en Het klokhuis. Ze was creative director van de dagelijkse tv-serie VRIJland en regisseerde in Suriname de Nederlands-Surinaamse tv-serie Sammy Paramaribo. Deze tv-serie werd bekroond met de publieksprijs 2016 Cinekid, werd geprogrammeerd voor het Educatieprogramma NFF en TIFF Toronto en werd geselecteerd voor 8 internationale festivals.

Haar eerste korte film Liefs uit de Linnaeusstraat, een ode aan Theo van Gogh, verscheen in 2005. In 2008 volgt haar speelfi…Lees verder op Wikipedia