Boek
Nederlands

Wat zie je? : een boek vol woordjes en plaatjes

Wat zie je? : een boek vol woordjes en plaatjes

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Wat hangt er in de kledingkast en wat drijft er in het bad? Wie slaapt er onder de struik en welke groenten groeien daar in de aarde? En ken je al deze dieren en voertuigen? Groot hardkartonnen aanwijsprentenboek met kleurrijke, duidelijke tekeningen van thematisch ingedeelde voorwerpen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Woorden leren
Titel
Wat zie je? : een boek vol woordjes en plaatjes
Auteur
Anita Bijsterbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[14] p. : ill.
ISBN
9789044838534 (hardback)

Besprekingen

Hardkartonnen aanwijs- en benoemboek van royaal, rechtopstaand formaat (flink groter dan A4) met twee afgeronde hoekjes. Per spread wemelt het van afbeeldingen, gegroepeerd rond onderwerpen die aansluiten bij de leefwereld van jonge kinderen: verschillende vertrekken in huis, de tuin en de moestuin, dieren en voertuigen. Alle voorwerpen, gemiddeld twintig per pagina, zijn benoemd met lidwoord. Op vier pagina’s zijn ze tegen een relevante achtergrond geplaatst, op de overige pagina’s is de achtergrond rustig leeg en wit gelaten. Alles is kleurrijk en vooral duidelijk getekend. Fijne uitgave om samen te bekijken, erbij te vertellen, zoekopdrachtjes uit te laten voeren, en aan te wijzen en te benoemen. Goed voor de ontwikkeling van de woordenschat, ook voor anderstaligen. In die zin is de uitgave lang bruikbaar. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 7 januari 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Loopbaan

Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Bibliografie

  • (2012) Woesj!
  • (2014) De zoektocht van papa zeepaardje
  • (2014) Kameleon ziet kleuren
  • (2015) Ik ga als cowboy
  • (2015) Muisje wil dansen
  • (2016) Piept kleine muis alleen?
  • Lees verder op Wikipedia