Webinar 'Gamende kinderen in huis?' door Max Dedulle

Week van de opvoeding

Max Dedulle leert je hoe je gamende kinderen kan begeleiden.

Speelt je zoon of dochter graag games, maar kan je zelf nog geen Pokémon van een Playstation onderscheiden? Vraag je je soms af of je kind verslaafd is, of maak je je zorgen over het geweld in die spelletjes? Hoor je het in Keulen donderen wanneer het aan de ontbijttafel gaat over iemand die ‘sus’ is of weet je niet wat je je nu eigenlijk moet voorstellen bij ‘een potje Fortnite’? Kortom: wil je je kind hier beter in begeleiden?

Max

In deze sessie praat Max Dedulle je helemaal bij over wat er zich nu allemaal afspeelt op die schermen. Hij waarschuwt je voor de valkuilen die bij het gamen horen, maar vertelt je ook wat er nu juist zo leuk is aan die spelletjes. Zo zijn videogames niet langer een ‘blinde vlek’ in je opvoeding en wie weet... misschien krijg je zin om ook zelf eens naar de controller te grijpen?

Max Dedulle is auteur, leraar en gepassioneerd gamer. Onlangs verscheen van zijn hand het boek ‘Speelvogels - hoe begeleid je gamende kinderen?’, waarin hij de kloof tussen gamers en ouders probeert te dichten.

Inschrijven is gratis