Infomoment ‘Hooggevoelige kinderen’ door Tom Mahieu

Onze maatschappij is druk en vol prikkels. Een hooggevoelig persoon, en dus ook een hooggevoelig kind, ontvangt veel meer prikkels met zijn zintuigen dan een gemiddeld persoon. Een hooggevoelig persoon kan al die prikkels ook verwerken, maar vaak loopt het fout in de reactie die hij geeft of niet geeft. In onze opvoeding hebben we immers afgeleerd om altijd te reageren op de vele prikkels die we ontvangen, omdat anderen dan raar kijken en vaak niet verstaan waarover we het hebben.

Tom reikt een aantal “tools” aan om vrede te nemen met je hooggevoelig zijn, om ermee om te leren gaan zodat de last en de nadelen omgebogen worden in voordelen en het waarderen van die fijne kwaliteit.

Wie is Tom Mahieu?
Tom is zelf een hooggevoelig persoon en leeft in een nieuw samengesteld gezin met ook een aantal hooggevoelige kinderen. Hij is een zeer gevoelig en intuïtief persoon. Mensen begeleiden is zijn passie. Als coach en trainer is hij verbonden aan Centrum Open-Mind.

• Donderdag 1 februari om 20 uur
  • Katholieke Basisschool Triangel - Hoogstraat 19 - 2340 Vlimmeren
  • Gratis inkom
  • Organisatie: de oudercomités in samenwerking met de bibliotheek, de gezondheidsraad en het IBO

!!! NIEUW: Volg de infomomenten vanuit je luie zetel !!!

Geen babysit?
Geen zin na een drukke werkdag?
Al in pyjama of bad hair day?
Dan hebben we goed nieuws!

Wat?
Via een simpele klik op de link in je mailbox kan je de infomomenten online volgen.
Je kan schriftelijk & anoniem vragen stellen aan de spreker via een chatvenster.
Jij ziet de spreker, de spreker ziet jou niet.

Voorwaarden?
Je beschikt over internet, mailadres en computer.

Inschrijven?
Je mailt je naam en het infomoment dat je wil volgen ten laatste een dag voordien naar oudercomite.schransdries@gmail.com.

Baby's en boeken? Natuurlijk! Kinderen die van bij de geboorte verwend worden met boeken, liedjes, versjes en verhalen leren veel nieuwe woorden en zinnen, ze raken vertrouwd met boekentaal en ze kunnen sneller lezen. Samen in een boekje kijken is bovendien goed voor levenslange herinneringen aan warme momenten en geborgenheid. Lees verder