Bibliotheek Beerse

Een poëtische verwendag & wedstrijd

Verwendag op zaterdag 21 oktober van 9 tot 12 uur

Voor één dag toveren we de bib om tot een poëtische plek waar je gedichten, versjes en rijmpjes tegenkomt op onverwachte plaatsen.
We strooien de gedichten in het rond.

Laat je betoveren door mooie woorden die enkel voor jou worden voorgedragen. Of onderga een poëtische make-over… als je durft natuurlijk!
We laten je ondertussen graag genieten van een hapje en een drankje overgoten met een snuifje poëzie.

Er zullen altijd handen zijn die je willen dragen,
En armen waar je veilig bent
En mensen die je zonder vragen,
Zeggen dat je WELKOM ben.

(Toon Hermans)

Poëziewedstrijd
Niet creatief of vlot met woorden? Geen probleem!
Je maakt gebruik van de gratis app 'DichtBij – Poëzie ter plaatse' die voor jou een uniek gedicht maakt.  Of je nu op een grijze ochtend op de trein staat te wachten of ’s avonds laat in je eigen huiskamer zit, elke situatie levert een nieuw gedicht op.

Hoe kan je deelnemen?  Download de app ‘’DichtBij – Poëzie ter plaatse’’.
Druk op de knop, maak een foto en krijg meteen een actueel gedicht. Je kan de foto veranderen maar niet het gedicht, dat is uniek voor elke locatie en tijdstip.
Stuur je gedicht naar bibliotheek@beerse.be of via een chatbericht op de Facebookpagina van Bibliotheek Beerse.
Vermeld ook je naam, je leeftijd en een mailadres of telefoonnummer zodat we je kunnen contacteren als je de winnaar bent.

Doe je graag mee, maar is het werken met de app niet vanzelfsprekend? Kom langs in de bibliotheek en we helpen je graag met het gebruik van de app DichtBij.

Bezorg ons ten laatste op woensdag 25 oktober je gedicht. Op zaterdag 28 oktober maken we de winnaar bekend.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Een poëtische verwendag & wedstrijd

Zaterdag 21 oktober van 9 tot 12 uur nodigen we iedereen uit op onze jaarlijkse verwendag. Dit jaar dompelen we onze bezoekers onder in de wereld van de poëzie. Een poëziewedstrijd kan hier natuurlijk niet bij ontbreken... Lees verder

Digitale Week

De Digitale Week is een jaarlijkse campagne om mensen digitale vaardigheden bij te brengen, ze mediawijs te maken en volop te laten genieten van de mogelijkheden van digitale cultuur. Van 20 oktober tot en met 5 november loopt de twaalfde editie van de Digitale Week. Lees verder voor het aanbod in de bib... Lees verder

Boekstart.be

Baby's en boeken? Natuurlijk! Kinderen die van bij de geboorte verwend worden met boeken, liedjes, versjes en verhalen leren veel nieuwe woorden en zinnen, ze raken vertrouwd met boekentaal en ze kunnen sneller lezen. Samen in een boekje kijken is bovendien goed voor levenslange herinneringen aan warme momenten en geborgenheid. Lees verder
Meer nieuws