Digitaal archief GVA thuis.

gepost op: 21 januari 2015

Je heb enkel je inloggegevens van 'Mijn bibliotheek' nodig om belangrijke gebeurtenissen, nieuws uit je gemeente, algemene fait divers enz... te ondekken vanaf je computer, tablet, smartphone. De periode 1891-1920 is reeds volledig ingescand en ontsloten. Ook de periode 2004 tot heden is gratis te raadplegen.

Tegen 2016 worden alle jaargangen van Gazet Van Antwerpen en van Gazet Van Mechelen (die inmiddels is opgegaan in Gazet van Antwerpen) gedigitaliseerd.

Baby's en boeken? Natuurlijk! Kinderen die van bij de geboorte verwend worden met boeken, liedjes, versjes en verhalen leren veel nieuwe woorden en zinnen, ze raken vertrouwd met boekentaal en ze kunnen sneller lezen. Samen in een boekje kijken is bovendien goed voor levenslange herinneringen aan warme momenten en geborgenheid. Lees verder