Campagne #bibvooriedereen

De bibliotheek en cultuur zijn een investering in welzijn

De bibliotheek? Dat is een laagdrempelige plek waar iedereen toegang krijgt tot informatie en cultuur. Ze staat met beide voeten in de lokale gemeenschap, en het toegewijde personeel zet dagelijks alles op alles om iedereen de juiste service te geven. Ook nu gemeentes niet meer verplicht zijn om een bibliotheek in te richten, willen we dat graag zo houden.

In Beerse zijn er mooie plannen voor een nieuwe bib, zodat ze nog jaren een warme tweede thuis kan bieden aan de Beersenaren. Met het traject ‘De Plek’ vormt de bib één dienst samen met cultuur en zal ze haar opdracht meer dan ooit kunnen waarmaken: niet alleen materialen aanbieden, maar ook activiteiten organiseren, met de burger aan de slag gaan, ruimte creëren voor ontmoeting, debat…. Zo levert ze een essentiële bijdrage aan het welzijn van en de solidariteit tussen de burgers.

Het belang van de bibliotheek kan dan ook niet genoeg in de verf gezet worden.  Daarom is er de actie #bibvooriedereen. We roepen iedereen die de bibliotheek een warm hart toedraagt op om het bibcharter te ondertekenen. Zo geven we samen een sterk signaal dat de bibliotheek belangrijk is én blijft. Meer dan twintig organisaties en meer dan vijftig ambassadeurs steunen de actie. Jij ook? Teken dan het charter op www.bibvooriedereen.be, of spring even binnen bij je bibliotheek

Viert jouw kleine spruit dit jaar zijn eerste verjaardag? Dan heb je misschien al een uitnodiging ontvangen om langs te komen in de bib. Een Boekstart-draagtas met leuk peuterboekje ligt voor jullie klaar want met belangrijke dingen kan je niet vroeg genoeg beginnen. Lees verder