Bibliotheek Beerse

Boekstart

 

Boekstart?
Boekstart wil ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken, maar wil ze vooral ook stimuleren samen in boeken te kijken, prenten aan te wijzen, versjes op te zeggen, liedjes te zingen, … Ouders van baby’s en peuters ontvangen twee leuke boekenpakketten met informatie over voorlezen, de positieve effecten van voorlezen en de bibliotheek.

Op consult
De aftrap werd gegeven tijdens de Week van de Opvoeding: vanaf 16 mei krijgen ouders die langsgaan in het consultatiebureau met hun kindje van 6 maanden een gratis babypakketje. Daarin vinden ze een knisperboekje, volledig aangepast aan de leeftijd van hun jonge kind, en informatie over voorlezen, de positieve effecten ervan en de bibliotheek. Bij het consult op 15 maanden ontvangen de ouders een uitnodiging om samen met het kind in de bibliotheek het peuterpakket op te halen.

Quality time
Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken zijn op latere leeftijd taalvaardiger, lezen sneller, rekenen beter en hebben meer plezier in lezen. Samen met de ouder(s) in een boekje kijken haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan. Die ‘quality time’ is goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

Carmen Lauwers, mama van Liss (15 maanden), vind het een leuk initiatief: “Ik vond als kind lezen absoluut niet fijn en zag het als een verplichting. Ik hoop dat mijn dochter lezen wel als iets aangenaam zal beschouwen, Boekstart (en een lidkaart van de bib) is voor ons een hulp om haar op een zo speels mogelijke manier te laten kennismaken met de wereld van boeken. In de peuter- en kleuterjaren kunnen we haar telkens nieuwe prenten- en voorleesboeken aanbieden zonder ze zelf te moeten aankopen. Wanneer ze ouder is en toe is aan boekbesprekingen op school, kent ze ondertussen de bib en kan ze zelfstandig de bib gebruiken. Jong geleerd is oud gedaan!”

Boekstart wordt gesteund door de Vlaamse Overheid en ondersteund door Iedereen Leest en is een samenwerking tussen de bibliotheken van Stadsregio Turnhout en de consultatiebureaus van Kind & Gezin.

Meer info over het Boekstart-project vind je op Boekstart.be

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Zoek mee naar de Schat van Vlieg!

Vlieg verstopt ook deze zomer een schatkist in de bibliotheek. Dit jaar zullen je voelsprieten goed van pas komen… Kijken mag, aankomen moet! Zoek mee naar de Schat van Vlieg in de Bib van Beerse van 30 juni tot 31 augustus tijdens de openingsuren van de Bib. Lees verder

Boekstart

Nieuw vanaf 16 mei! De bibliotheek gaat in zee met het consultatiebureau van Kind & Gezin voor 'Boekstart': samen met hun ouders willen ze kinderen laten genieten van boeken... Lees verder
Meer nieuws